Blog!

Wassen met Paul Penders?!

Dat je je gezicht en je lijf kunt schoonmaken met Paul Penders dat wisten wij al, maar zou je ook je kleding ermee kunnen wassen?

Op internet komen zoveel berichten langs hoe je zelf je eigen wasmiddel kunt maken, dat moet dan toch ook met de Coconut-Oil Moisture Bar van Paul Penders kunnen dacht ik.

Ik zocht een recept op en verving de Marseille zeep met de zeep van Paul Penders.

Wat heb je nodig:

  • Emmer
  • Weegschaal
  • Rasp
  • Coconut-oil Moisture Bar
  • Water

l2

Allereerst rasp je 40 gram zeep en kook je 2,5 liter water.

l1

Doe de rasp in een emmer en voeg hierbij 1 liter gekookt water. Roer goed door tot de zeep opgelost is. Het kan wat gaan schuimen, dit trekt vanzelf weg.

l3

Vul daarna de overige 1,5 liter toe aan het geheel. Het mengsel moet je nu 24 uur laten rusten en af en toe even roeren. Het wordt dan een dikke vloeistof. En That’s it! In nog geen 5 minuten tijd heb je je eigen wasmiddel gemaakt.

l4

Na 24 uur giet je je zelfgemaakte wasmiddel in een oude fles. Je hebt nu Paul Penders Wasmiddel! Een dopje wasmiddel volstaat per wasbeurt. Schud elke keer even de fles voordat je een dopje afneemt het wasmiddel kan anders wat gaan klonteren.

l5

Maar nu de vraag; werkt het ook echt?

Ik had al eens eerder wasmiddel zelf gemaakt met een ander stuk zeep, maar daar was ik niet tevreden over, vooral na het wassen vond ik de kleding soms wat muf ruiken. Ik voegde er dan nog wat etherische oliën aan toe maar ook dat hielp niet echt.
De geur van kokos is heel zacht aanwezig bij de (zeepvrije) zeep van Paul Penders en de kleding ruikt bovenal niet muf! Je kunt natuurlijk ook wat etherische oliën aan het mengsel toevoegen maar ik ben fan van deze geur.

Doordat alle producten van Paul Penders op een cold-blended methode behandeld worden, worden alle eigenschappen van de ingrediënten optimaal bewaard en benut. En dat merk je echt!
Kokosolie heeft een sterke antibacteriële, antivirale en antischimmel werking, de vlekken vliegen er dan ook uit. Je kunt ze eventueel voorbehandelen door de vlekken in te weken met het overig gebleven stukje zeep, ook op de camping ideaal wanneer je geen wasmachine hebt.

Dit recept is geschikt voor zowel de witte als gekleurde was, wil je een extra wit middel toevoegen dan kun je gemakkelijk wat soda aan je mengsel toevoegen, voor 2,5 liter voeg je 40 gram soda toe. (let op oude wasmachines hebben nog aluminium delen, soda tast aluminium aan. Je kunt gemakkelijk met een magneet testen of jou trommel van aluminium of van rvs is. Bij RVS blijft het magneetje plakken. )
Kortom ik ben erg te spreken over mijn Paul Penders wasmiddel.

Wat kost het?
Een stuk Coconut-oil Moisture Bar kost 10,65. Je kunt zeker 5 liter wasmiddel halen uit 1 stuk. Omgerekend is dat 2,13 per liter.

Ga jij ook wassen met Paul Penders? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Door Daniëlle Smeijer | Paul Penders Nederland

Like ons Facebook

© 2016 - Adrenaline Communicatie B.V. | Importeur van Paul Penders Nederland | Alle rechten voorbehouden.